Politika kolačića

Dobro došli na stranicu Politika o kolačićima web stranice www.arbiz-consulting.com.
Ova stranica objašnjava kako koristimo kolačiće na našoj web stranici i kako možete njima upravljati. Daljnjim korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića kako je opisano u ovoj politici.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na vaš uređaj kada posjetite web stranicu. Naširoko se koriste za učinkovitiji rad web stranica i za pružanje boljeg iskustva pregledavanja za korisnika. Kolačići omogućuju web stranicama da zapamte vaše radnje i postavke (kao što su podaci za prijavu, jezik, veličina fonta i druge postavke prikaza) tijekom određenog vremenskog razdoblja, tako da ih ne morate stalno unositi kad god se vratite na stranicu ili pregledavati s jedne stranice na drugu.

Postoje različite vrste kolačića koji služe različitim svrhama. Neki su kolačići neophodni za funkcioniranje web stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje vašeg iskustva pružanjem personaliziranog sadržaja i ciljanih reklama. Koristimo i sesijske kolačiće, koji su privremeni i istječu kada zatvorite preglednik, i trajne kolačiće, koji ostaju na vašem uređaju duže vrijeme.

Koje kolačiće koristimo?

Na našoj web stranici koristimo kolačiće u razne svrhe. Prvo, koristimo kolačiće kako bismo analizirali kako se naša web stranica koristi i poboljšali njezinu izvedbu. Ovi analitički kolačići pomažu nam razumjeti koje se stranice najčešće posjećuju, kako se korisnici kreću kroz stranicu i postoje li greške ili problemi koje treba riješiti. Ove informacije su anonimne i agregirane te nam pomažu u donošenju informiranih odluka o dizajnu i sadržaju naše web stranice.

Također koristimo kolačiće za personalizaciju vašeg iskustva na našoj web stranici. Ovi kolačići nam omogućuju da zapamtimo vaše postavke i prilagodimo sadržaj vašim interesima. Na primjer, ako ste prethodno odabrali određeni jezik ili regiju, možemo koristiti kolačiće kako bismo osigurali da se web stranica prikazuje na vašem željenom jeziku i prikazuje vam relevantan sadržaj na temelju vaše lokacije.

Nadalje, kolačiće možemo koristiti u reklamne svrhe. Ovi kolačići nam pomažu u prikazivanju ciljanih oglasa koji su relevantniji za vas. Koriste se za praćenje vašeg ponašanja i interesa prilikom pregledavanja te za prikazivanje reklama koje bi vas mogle zanimati. Ove kolačiće možemo postaviti mi ili oglašivački partneri trećih strana, a mogu se koristiti na različitim web stranicama za izradu profila vaših interesa i isporuku prilagođenih oglasa.

Imate mogućnost upravljanja ili onemogućavanja kolačića na svom uređaju. Većina web preglednika omogućuje vam kontrolu kolačića putem njihovih postavki. Možete odabrati hoćete li prihvatiti ili odbiti kolačiće ili želite primiti obavijest kada se kolačić pošalje. Međutim, imajte na umu da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost naše web stranice i ograničiti vašu mogućnost da u potpunosti iskusite sve njezine značajke.

Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića kako je opisano u ovim Pravilima o kolačićima. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica o našoj upotrebi kolačića, kontaktirajte nas.

Privremeni kolačići su privremeni kolačići koji se pohranjuju na vaše računalo ili mobilni uređaj samo tijekom vaše sesije pregledavanja. Automatski se brišu kada zatvorite preglednik. Ovi su kolačići ključni za ispravno funkcioniranje web stranice i omogućuju vam kretanje kroz različite stranice bez potrebe za ponovnim unosom podataka.

S druge strane, trajni kolačići pohranjuju se na vaše računalo ili mobilni uređaj dulje vrijeme. Koriste se za pamćenje vaših preferencija i postavki kada ponovno posjetite web stranicu u budućnosti. Na primjer, ako ste odabrali određeni jezik ili prilagodili izgled web stranice, trajni kolačići zapamtit će te odabire umjesto vas.

Osim ove dvije vrste kolačića, postoje i kolačići treće strane. Ove kolačiće postavlja različita domena od one koju trenutno posjećujete. Koriste ih oglašivači i trgovci za praćenje vašeg ponašanja pregledavanja i posluživanje ciljanih oglasa. Kolačići treće strane često se koriste u svrhe ponovnog ciljanja, gdje možete vidjeti oglase za proizvode ili usluge za koje ste prethodno pokazali interes.

Važno je napomenuti da kolačići ne sadrže osobne podatke. Oni su jednostavno mali dijelovi podataka koji se koriste za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Međutim, neki su ljudi zabrinuti za svoju privatnost i korištenje kolačića. Kao rezultat toga, mnoga web-mjesta sada korisnicima pružaju mogućnosti upravljanja i kontrole upotrebe kolačića.

Sve u svemu, kolačići igraju ključnu ulogu u funkcioniranju modernih web stranica. Omogućuju personalizirana iskustva, pamte vaše postavke i pomažu oglašivačima u isporuci ciljanog sadržaja. Dok neki korisnici mogu biti zabrinuti za privatnost, važno je razumjeti da kolačići nisu sami po sebi zlonamjerni i da se koriste za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja.

Kako koristimo kolačiće?

Na našoj web stranici koristimo kolačiće u različite svrhe. To uključuje:

 • Osiguravanje pravilnog funkcioniranja naše web stranice
 • Pamćenje vaših preferencija i postavki
 • Analiza načina na koji koristite našu web stranicu i poboljšanje njezine izvedbe
 • Pružanje personaliziranog sadržaja i reklama
 • Omogućivanje integracije društvenih medija

Kada posjetite našu web stranicu, možemo postaviti kolačiće na vaš uređaj kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu ili mobilnom uređaju kada posjetite web stranicu. Omogućuju nam prepoznavanje vašeg uređaja i pamćenje informacija o vašem posjetu, poput vaših preferencija i postavki.

Jedna od glavnih svrha korištenja kolačića je osigurati pravilan rad naše web stranice. Na primjer, možemo koristiti kolačiće za provjeru autentičnosti vaših podataka za prijavu i omogućiti vam pristup vašem računu. Bez ovih kolačića možda nećete moći u potpunosti koristiti značajke naše web stranice.

Osim funkcionalnosti, kolačići nam također pomažu analizirati kako koristite našu web stranicu i poboljšati njezinu izvedbu. Možemo koristiti kolačiće za prikupljanje informacija o vašem ponašanju u pregledavanju , kao što su stranice koje posjećujete, poveznice koje kliknete i trajanje vašeg posjeta. Ove informacije su anonimne i koriste se za razumijevanje korisničkih trendova i preferencija, što nam omogućuje optimizaciju naše web stranice i pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Personalizacija je još jedan ključni aspekt naše upotrebe kolačića. Korištenjem kolačića možemo zapamtiti vaše postavke i postavke, kao što su postavke jezika ili regija u kojoj se nalazite. To nam omogućuje da sadržaj i reklame koje vidite na našoj web stranici prilagodimo vašim specifičnim interesima i potrebama.

Nadalje, kolačići omogućuju integraciju društvenih medija na našoj web stranici. Možemo koristiti kolačiće kako bismo vam omogućili dijeljenje sadržaja s naše web stranice na platformama društvenih medija ili za prikaz widgeta društvenih medija koji vas povezuju s našim stranicama društvenih medija. Ova integracija poboljšava vašu interakciju s našim web mjestom i omogućuje vam jednostavno dijeljenje i interakciju s našim sadržajem.

Važno je napomenuti da imate mogućnost kontrolirati i upravljati korištenjem kolačića putem postavki preglednika. Možete odabrati hoćete li kolačiće prihvatiti ili odbiti ili želite li primiti obavijest kada se kolačić postavi na vaš uređaj. Međutim, imajte na umu da onemogućavanje kolačića može ograničiti vaš pristup određenim značajkama i funkcijama naše web stranice.

Daljnjim korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića kako je opisano u ovoj politici. Nastojimo osigurati transparentnost i pružiti vam potrebne informacije za donošenje informiranih odluka o vašoj privatnosti i iskustvu pregledavanja.

Vrste kolačića koje koristimo

 1. Neophodni kolačići: Ovi kolačići su neophodni za ispravno funkcioniranje web stranice i ne mogu se onemogućiti. Obično se postavljaju kao odgovor na vaše radnje, kao što je postavljanje postavki privatnosti, prijava ili ispunjavanje obrazaca.
 2. Kolačići izvedbe: Ovi nam kolačići omogućuju brojanje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Pomažu nam da saznamo koje su stranice najpopularnije, a koje najmanje popularne i da vidimo kako se posjetitelji kreću po stranici.
 3. Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućuju web stranici da pruži poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili davatelji trećih strana čije smo usluge dodali na naše stranice.
 4. Oglašavački kolačići: Ovi se kolačići koriste za isporuku oglasa koji su relevantni za vas i vaše interese. Oglašavačke mreže ih mogu koristiti za prikupljanje informacija o vašim aktivnostima pregledavanja i pružanje ciljanih oglasa na drugim web stranicama.
 5. Kolačići društvenih medija: Ove kolačiće postavljaju platforme društvenih medija kako bi vam omogućili dijeljenje sadržaja s prijateljima i mrežama. Mogu pratiti vaš preglednik na drugim stranicama i napraviti profil vaših interesa.
 6. Analitički kolačići: Ovi kolačići nam pomažu prikupiti informacije o tome kako se koristi naša web stranica. Oni pružaju uvid u ponašanje korisnika , kao što su posjećene stranice, vrijeme provedeno na svakoj stranici i poduzete radnje. Ove se informacije koriste za poboljšanje performansi web stranice i korisničkog iskustva.
 7. Preferencijski kolačići: Ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti odabire koje ste napravili, kao što je željeni jezik ili regija. Poboljšavaju vaše iskustvo pregledavanja pružanjem personaliziranih značajki i sadržaja.
 8. Sigurnosni kolačići: Ovi se kolačići koriste za provjeru autentičnosti korisnika i sprječavanje lažnih aktivnosti. Oni pomažu osigurati sigurnost i integritet web stranice provjerom identiteta korisnika i zaštitom od neovlaštenog pristupa.
 9. Privremeni kolačići: Ovi kolačići su privremeni i brišu se kada zatvorite preglednik. Koriste se za održavanje vaše sesije na web stranici, omogućujući vam navigaciju između stranica bez potrebe za ponovnom prijavom.
 10. Kolačići trećih strana: Ove kolačiće postavljaju web stranice ili usluge trećih strana koje su ugrađene na našu web stranicu. Oni mogu prikupljati podatke o vašim navikama pregledavanja i interesima kako bi vam pružili ciljano oglašavanje ili personalizirani sadržaj.
 11. Marketinški kolačići: Ovi se kolačići koriste za praćenje i analizu učinkovitosti marketinških kampanja. Oni nam pomažu razumjeti kako korisnici stupaju u interakciju s našim promotivnim materijalima i u skladu s tim prilagođavamo naše marketinške strategije.
 12. Kolačići za ponovno ciljanje: Ovi se kolačići koriste za prikazivanje personaliziranih oglasa korisnicima koji su prethodno posjetili našu web stranicu. Prate vašu povijest pregledavanja i ponašanje kako bi vam prikazali relevantne oglase na temelju vaših interesa.
 13. Kolačići za praćenje između web stranica: Ovi se kolačići koriste za praćenje vaše aktivnosti pregledavanja na različitim web stranicama. Oni oglašivačima omogućuju stvaranje profila vaših interesa i posluživanje ciljanih oglasa na temelju vašeg ponašanja na mreži .
 14. Kolačići web analitike: Ovi se kolačići koriste za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu. Prate metrike kao što su broj posjetitelja, stranice koje posjećuju i trajanje posjeta. Ovi se podaci koriste za analizu i optimizaciju rada naše web stranice.
 15. Pridruženi kolačići: Ovi se kolačići koriste za praćenje preporuka naših pridruženih partnera. Omogućuju nam da nagradimo svoje podružnice za povećanje prometa i prodaje na našoj web stranici.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima možete upravljati putem postavki vašeg web preglednika. Većina preglednika omogućuje vam kontrolu kolačića putem njihovih preferencija postavki. Međutim, ako odlučite onemogućiti kolačiće, neki dijelovi naše web stranice možda neće ispravno funkcionirati.

Ovdje su poveznice na stranice za upravljanje kolačićima nekih popularnih web preglednika:

Prilikom upravljanja kolačićima važno je razumjeti što su i kako rade. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite web stranicu. Koriste se za pohranjivanje informacija o vašim aktivnostima pregledavanja i preferencijama, kao što su podaci za prijavu, jezične postavke i sadržaj košarice.

Upravljanjem kolačićima možete kontrolirati koje web stranice smiju spremati kolačiće na vaš uređaj i koliko dugo se oni čuvaju. To može pomoći u zaštiti vaše privatnosti i spriječiti web stranice da prate vaše mrežne aktivnosti.

Uz gore navedene postavke preglednika, dostupni su i alati i proširenja trećih strana koji vam mogu pomoći u upravljanju kolačićima. Ovi alati vam omogućuju da pregledate i izbrišete određene kolačiće, blokirate određene web stranice da pohranjuju kolačiće i postavite postavke za način na koji se kolačići rukuju.

Vrijedno je napomenuti da iako upravljanje kolačićima može poboljšati vašu privatnost i sigurnost, ono također može utjecati na vaše iskustvo pregledavanja. Neka se web-mjesta oslanjaju na kolačiće za pružanje personaliziranog sadržaja, pamćenje vaših preferencija i omogućavanje određenih značajki. Onemogućavanje kolačića može rezultirati manje personaliziranim i manje funkcionalnim iskustvom pregledavanja.

Stoga se preporučuje pažljivo razmotriti svoje preferencije i utjecaj na vaše iskustvo pregledavanja prije bilo kakvih promjena u postavkama kolačića.

Promjene ove Politike kolačića

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Politiku kolačića. Sve promjene bit će objavljene na ovoj stranici, a revidirana verzija stupit će na snagu odmah po objavi.

Kako se tehnologija nastavlja razvijati i uvode se novi propisi, važno nam je prilagoditi naša pravila kako bismo osigurali najbolje moguće iskustvo za naše korisnike. Nastojimo biti transparentni i informirati svoje korisnike o svim promjenama koje bi mogle utjecati na njihovu privatnost i iskustvo pregledavanja.

Nastavkom korištenja naše web stranice i usluga nakon što su objavljene izmjene ovih Pravila o kolačićima, potvrđujete da ste upoznati i prihvaćate ažurirane uvjete. Potičemo vas da redovito provjeravate ovu stranicu za bilo kakva ažuriranja, budući da vaša daljnja upotreba naše web stranice predstavlja vaš pristanak na sve revidirane politike.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica o našoj Politici kolačića, slobodno nam se obratite. Shvaćamo da su privatnost i zaštita podataka važni našim korisnicima te smo predani pružanju transparentnih i točnih informacija.

 Možete nas kontaktirati na info@arbiz-consulting.com.
U najkraćem roku ćemoodgovoriti na vašu e-poštu i odgovoriti na sva pitanja ili nedoumice koje imate.

Cijenimo vaše povratne informacije i nastojimo neprestano poboljšavati naše usluge. Ako imate bilo kakve prijedloge ili preporuke o tome kako možemo poboljšati našu Politiku kolačića ili bilo koji drugi aspekt naše web stranice, slobodno ih podijelite s nama. Vaš doprinos visoko cijenimo i pažljivo ga razmatramo dok radimo na pružanju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva.

Zahvaljujemo što ste nas odabrali i na povjerenju u našu predanost zaštiti vaše privatnosti. Radujemo se što ćemo vam pomoći i pružiti informacije koje su vam potrebne za donošenje informiranih odluka o našoj upotrebi kolačića.